Blog

Odiseea sarcinii

Bine ati venit! Voi fi alaturi de dumneavoastra si de copilul pe care il doriti. Va urez o sarcina usoara si un copil frumos si sanatos. Sa aiba noroc si sa va aduca numai bucurii! Nu uitati: Fiecare bebelus este unic si se dezvolta usor diferit – chiar si in corpul dumneavoastra – a doua sau a treia sarcina sunt diferite de prima si diferite intre ele. Aceste informatii sunt destinate sa va ofere o idee generala despre dezvoltarea bebelusului.

In general sunt doar 4 zile pe luna (calculate in functie de perioada de ovulatie) cand o femeie poate concepe. Puteti afla perioada fertila invatand semnele corpului dumneavoastra; puteti face un grafic al ciclului menstrual, puteti masura temperatura bazala (in primul moment dupa trezire dimineata), puteti nota consistenta mucusului cervical etc. Unul dintre ovare creste in dimensiuni si va dezvolta un ovul pentru ovulatie (doua in cazul gemenilor). Colul uterin se misoreaza si unele femei pot simti ovulatia ca si o durere situata pe o singura parte undeva in zona mediana (in dreptul unui ovar). De asemenea, cand temperatura corpului creste brusc inseamna ca a avut loc ovulatia. Din ziua imediat urmatoare ovulatiei, temperatura matinala creste putin peste 37ºC si ramane la acest nivel pe durata primelor doua luni de sarcina. Alte semne ale ovulatiei sunt: schimbari ale mucusului cervical (se semnaleaza prezenta la nivelul vaginului a unui mucus incolor si inodor, secretat de celulele colului uterin, glera cervicala), o tensiune a sanilor, din cauza producerii de estrogen de catre folicul sau o eventuala sangerare de mica amploare.

Odiseea Sarcinii vezi mai multe...

Odiseea Sarcinii

Odiseea sarcinii Bine ati venit! Voi fi alaturi de dumneavoastra si de copilul pe care il doriti. Va urez o sarcina usoara si un copil frumos si sanatos. Sa aiba noroc si sa va aduca numai bucurii! Nu uitati: Fiecare bebelus este unic si se dezvolta usor diferit – chiar si in corpul dumneavoastra – a … Continue reading Odiseea sarcinii