Blog

Saptamana 1

September 23 |

In practica medicala, prima saptamana de sarcina se calculeaza incepand cu prima zi a ultimei menstruatii, desi conceptia inca nu a avut loc. Din aceasta zi incepe numararea celor 280 de zile (40 de saptamani) de sarcina. Pentru femeile cu un ciclu normal mediu de 28 zile ovulatia are loc in jurul celei de-a 14-a zile de la primele sangerari. Daca sunteti confuza in ceea ce priveste acest calcul, aflati ca nu sunteti singura.

Ce se intampla

In aceasta perioada nu observati nici un fel de schimbari si viata de zi cu zi decurge in mod normal. Sarcina incepe in adevaratul sens al cuvantului in a doua saptamana cand are loc fertilizarea. Cu toate ca majoritatea femeilor nu isi dau seama ca au ramas insarcinate, sunt unele care au repede parte de primele simptome. Desi nu sunt vizibile imediat dupa conceptie, totusi apar anumite semne comune cum ar fi oboseala, urinari frecvente (mictiuni dese), tulburari de comportament, etc.

Cum va simtiti

Prima saptamana de sarcina ramane de obicei necunoscuta deoarece majoritatea femeilor presupun ca exista o intarziere a ciclului menstrual, fenomen des intalnit mai ales daca nu este vorba de o sarcina programata. Odata ce sarcina este descoperita, fie printr-un control ginecologic fie prin folosirea unui test de sarcina, puteti sa notati prima zi a ultimului ciclu menstrual, deoacerece in functie de aceasta se va calcula perioada celor noua luni de sarcina si evident si data probabila a nasterii.

Recomandari

Daca planuiti sa deveniti mama, e timpul sa va ganditi la ceea ce presupune a avea un copil si a fi insarcinata. Totodata este recomandat sa nu mai fumati si sa nu consumati alcool. Consumati in schimb multe fructe si legume si nu uitati sa faceti miscare. O viata sanatoasa in timpul sarcinii merge mana in mana cu sanatatea copilului pe care il doriti.

Categorised in: Odiseea sarcinii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Odiseea Sarcinii

Odiseea sarcinii Bine ati venit! Voi fi alaturi de dumneavoastra si de copilul pe care il doriti. Va urez o sarcina usoara si un copil frumos si sanatos. Sa aiba noroc si sa va aduca numai bucurii! Nu uitati: Fiecare bebelus este unic si se dezvolta usor diferit – chiar si in corpul dumneavoastra – a … Continue reading Odiseea sarcinii